21 februari

21/2 Sportlovsaktivitet

Sportlovsaktivitet...

På Sportlovet besöker Uppåkra Medelpunkten i Staffanstorp.
Temat för dagen är ”Arkeologiskt generationsbygge för barn och seniorer!”.

I Uppåkra hittar vi spåren efter människor som bott på platsen i 1100 år. Hur många generationer sedan är det egentligen?

Tillsammans skapar vi en tidslinje med hjälp av figurer av lera eller papper.
Vilken generation på tidslinjen tillhör du?
Vad tycker du om att göra, eller vad tyckte du om att göra som barn? Hur tror du att det var att leva som barn i järnålderns Uppåkra?

Vår tidslinje och våra berättelser blir en del av den nya utställningen i Uppåkra!

PRO och SPF serverar varm choklad!

OBS: Föranmälan, begränsat med platser. Anmälan till sofia.winge@uppakra.se senast 20/2.
Arr. Staffanstorps kommun, Uppåkra Arkeologiska Center, Medelpunkten, PRO och SPF

Varmt välkomna!

På Sportlovet besöker Uppåkra Medelpunkten i Staffanstorp. Temat för dagen är "Arkeologiskt generationsbygge för barn och seniorer!". I Uppåkra hittar vi spåren efter människor som bott på platsen i 1100 år. Hur många generationer sedan är det egentligen? Tillsammans skapar vi en tidslinje med hjälp av figurer av lera eller papper. Vilken generation på tidslinjen tillhör du? Vad tycker du om att göra, eller vad tyckte du om att göra som barn? Hur tror du att det var att leva som barn i järnålderns Uppåkra? Vår tidslinje och våra berättelser blir en del av den nya utställningen i Uppåkra! PRO och SPF serverar varm choklad! OBS: Föranmälan, begränsat med platser. Anmälan till sofia.winge@uppakra.se senast 20/2. Arr. Staffanstorps kommun, Uppåkra Arkeologiska Center, Medelpunkten, PRO och SPF Varmt välkomna!