3 november

3/11 Höstlovsmys! Författarhögläsning och pannkakslunch

3/11 Höstlovsmys! Författarhögläsning och pannkakslunch...

Höstlovsmys under lovet!

Fredagen 3 november gästar författarna Bengt -Erik Engholm, som skrivit boken Riktiga Vikingar! och Elisabeth Östnäs som skrivit Sagan om Turid-triologin Uppåkra!

Kl 10.30 -11.10. Boksignering och högläsning ur ”Riktiga Vikingar!”
Uppåkra nämns sällan i historieböcker, men Bengt- Erik har valt att skriva in Uppåkra i historieskrivningen. Hör honom läsa högt ur denna bok, som ger en humoristisk och uppdaterad bild av vilka vikingarna egenligen var. Boken rekommenderas för barn i åldrarna 9-12 år, men alla är välkomna.

Kl 11. 15-12.00 Boksignering och högläsning ur Sagan om Turid-triologin.
Elisabeth Östnäs har skrivit den spännande trioligin om Turid, stavbärerska och drömvandrerska, som färdas över hav och land med Frode och Unna för att hitta de berg som enligt spådomen är deras mål. Boken utspelar sig under vikingatiden, en tid då Uppåkra var som störst och mäktigast. Boken rekommenderas för barn c:a 13 år och uppåt, men alla är välkomna. .

12.00-13.00 Pannkakslunch.
Pannkakor med grädde och sylt pris 50 :- ink kaffe eller festis/läsk.
Lunchen bokas genom mail till sofia.winge@uppakra.se, eller sms till 0709351250. Ange namn och antalet personer och eventuella allergier.

Temat för dagen är Uppåkra och förhistorien i litteraturen, och föregås av författarsamtal med Bengt-Erik Engholm, Elisabeth Östnäs och Erik Magntorn under torsdagskvällen på Malmö Högskola. Se separat evenemang.

Läs mer om hur ni lättast tar er till Uppåkra på http://uppakra.se/hitta-hit/

Varmt välkomna!

Höstlovsmys under lovet! Fredagen 3 november gästar författarna Bengt -Erik Engholm, som skrivit boken Riktiga Vikingar! och Elisabeth Östnäs som skrivit Sagan om Turid-triologin Uppåkra! Kl 10.30 -11.10. Boksignering och högläsning ur "Riktiga Vikingar!" Uppåkra nämns sällan i historieböcker, men Bengt- Erik har valt att skriva in Uppåkra i historieskrivningen. Hör honom läsa högt ur denna bok, som ger en humoristisk och uppdaterad bild av vilka vikingarna egenligen var. Boken rekommenderas för barn i åldrarna 9-12 år, men alla är välkomna. Kl 11. 15-12.00 Boksignering och högläsning ur Sagan om Turid-triologin. Elisabeth Östnäs har skrivit den spännande trioligin om Turid, stavbärerska och drömvandrerska, som färdas över hav och land med Frode och Unna för att hitta de berg som enligt spådomen är deras mål. Boken utspelar sig under vikingatiden, en tid då Uppåkra var som störst och mäktigast. Boken rekommenderas för barn c:a 13 år och uppåt, men alla är välkomna. . 12.00-13.00 Pannkakslunch. Pannkakor med grädde och sylt pris 50 :- ink kaffe eller festis/läsk. Lunchen bokas genom mail till sofia.winge@uppakra.se, eller sms till 0709351250. Ange namn och antalet personer och eventuella allergier. Temat för dagen är Uppåkra och förhistorien i litteraturen, och föregås av författarsamtal med Bengt-Erik Engholm, Elisabeth Östnäs och Erik Magntorn under torsdagskvällen på Malmö Högskola. Se separat evenemang. Läs mer om hur ni lättast tar er till Uppåkra på http://uppakra.se/hitta-hit/ Varmt välkomna!