11 april

Skapa en uppåkrabo på påsklovet!

Skapa en uppåkrabo på påsklovet!...

Hej!

Under sportlovet hann vi tillverka 24 generationer uppåkrabor på Trivselpunkten (tidigare Medelpunkten) i Staffanstorp. Tisdagen 11/4 under påsklovet är det dags igen! Temat för dagen är ”Arkeologiskt generationsbygge” .

I Uppåkra hittar vi spåren efter människor som bott på platsen i 1100 år. Hur många generationer sedan är det egentligen?

Tillsammans skapar vi en tidslinje med hjälp av figurer av lera eller papper.
Vilken generation på tidslinjen tillhör du?
Vad tycker du om att göra, eller vad tyckte du om att göra som barn? Hur tror du att det var att leva som barn i järnålderns Uppåkra?

Vår tidslinje och våra berättelser blir en del av den nya utställningen i Uppåkra!

Vi håller på mellan kl 9.30-11.30, ingen föranmälan krävs.
bild sportlov (2)
Varmt välkomna!

Hej! Under sportlovet hann vi tillverka 24 generationer uppåkrabor på Trivselpunkten (tidigare Medelpunkten) i Staffanstorp. Tisdagen 11/4 under påsklovet är det dags igen! Temat för dagen är "Arkeologiskt generationsbygge" . I Uppåkra hittar vi spåren efter människor som bott på platsen i 1100 år. Hur många generationer sedan är det egentligen? Tillsammans skapar vi en tidslinje med hjälp av figurer av lera eller papper. Vilken generation på tidslinjen tillhör du? Vad tycker du om att göra, eller vad tyckte du om att göra som barn? Hur tror du att det var att leva som barn i järnålderns Uppåkra? Vår tidslinje och våra berättelser blir en del av den nya utställningen i Uppåkra!

Vi håller på mellan kl 9.30-11.30, ingen föranmälan krävs. bild sportlov (2) Varmt välkomna!