Uppåkradagarna 2024

Välkommen till Uppåkradagarna 24-25 augusti

Nu är det äntligen dags att boka in årets stora event på Uppåkra!

Den fjärde helgen i augusti arrangeras Uppåkradagarna – en färgsprakande historisk festival där besökare kliver rakt in i järnålderns Uppåkra. Res tillbaka över tusen år i tiden och upplev makten och prakten genom en mängd spännande aktiviteter, attraktioner och gäster. Under helgen bjuds det på guidade visningar, barnteater, historisk modevisning, talkshow, marknad, läger, boksigneringar, krigsuppvisningar och mycket mer! I vårt Arkeologicentrum ges dessutom möjligheten att vara med och gräva och vattensålla fram arkeologiska fynd direkt från den pågående utgrävningen Hallen på höjden!

Biljetter

Biljetter lördag

Biljetter söndag

Nedräkning till Uppåkradagarna

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Köp dina biljetter till Uppåkradagarna här: länk

Uppåkradagarna trailer

Praktisk information

Betalning

Under Uppåkradagarna accepteras enbart betalning med kort och swish.

Biljetter

Biljett kan även köpas på plats i entrén till Uppåkradagarna (enbart kort- och swishbetalning accepteras). Biljetten är enbart giltig för det datum som står på biljetten.

Förköp av biljetter gäller till och med 1 maj. Biljetter kostar då 150kr istället för ordinarie 200kr. Först till kvarn gäller.

Barn under 18 år: gratis inträde i vuxet sällskap

Kunder i Sparbanken Skåne: Gratis inträde gäller enbart kunder i Sparbanken Skåne, ej andra Sparbanker. Giltigt bankkort ska uppvisas i entrén. Fritt inträde gäller enbart för de vars namn står på giltigt bankkort. Dessa biljetter behöver ej förbokas.

Uppåkrastiftelsen erbjuder inga återköp/återbetalningar av redan köpta biljetter.

Hitta hit

Uppåkradagarna hålls på plats i Uppåkra (Stora Uppåkravägen 101, Staffanstorp), intill Uppåkra kyrka.

Under helgen kommer det finnas begränsade antal parkeringsplatser på omkringliggande åkermarker, avgift tillkommer. Vi rekommenderar starkt besökare att ta buss eller cykel till Uppåkra. Buss 130 mellan Malmö och Lund stannar på hållplatsen Uppåkra Väståkravägen, varifrån det tar 15 minuter att gå till Uppåkra

Entré

Under Uppåkradagarna finns entrén direkt söder om Uppåkra kyrka.

Toaletter

Under Uppåkradagarna finns toaletter på källarplan i vårt Besökscentrum (hiss finns) och i form av temporära toaletter ute på området. Handikappanpassade toaletter och skötbord finns.

Framkomlighet

På festivalområdet finns grusbelagda gångstigar som möjliggör framkomlighet med barnvagn, rollator och rullstol.

Allergier

Vi kan inte garantera en nötfri miljö. Starka dofter kan förekomma på området och i lokaler. Området har en rik växtlighet.

Språk

Uppåkradagarnas programpunkter kommer i huvudsak hållas på svenska. Vissa delar ges på engelska när deltagare talar andra språk än svenska. Vid guidade visningar på engelska anges detta i programmet.

Assistans och hjälpmedel

Ledsagare och personliga assistenter har gratis entré till Uppåkradagarna. Hundar får tas med in på området, men skall vara kopplade. I lokaler inomhus, i Arkeologicentrum och vid utgrävningen Hallen på höjden får enbart ledarhundar och assistanshundar medtas.

Säkerhet

Uppåkrastiftelsen erhåller sig rätten att stänga parkeringar vid risk för brand på åkermarker och vid risk för inverkan av fornlämningen.

Under Uppåkradagarna finns två uppsamlingsplatser, vid stenen på höjden och i trädgården (dessa är markerade).

Eftersom det finns få skuggiga platser utomhus rekommenderar vi alla besökare att skydda sig mot solen med solskyddsfaktor, huvudbonad och paraply (detta finns ej att köpa på Uppåkra). På området finns det möjlighet att fylla på en medhavd vattenflaska samt vattenskålar till hundar.

Under Uppåkradagarna finns Röda Korset Lund representerade. Vid akuta situationer, ring 112 och kontakta någon i personalen. Hjärtstartare finns i Besökcentrum

Syn- och hörselnedsättning

Under Uppåkradagarna används en högtalare under guidade visningar.

Nu har vi öppnat för Uppåkradagarna som 2024 går av stapeln helgen 24-25 augusti. Följ länken nedan för intresseanmälan: 

Regler för Uppåkradagarna

Deltagaranmälan Uppåkradagarna 2024

Sparbanken Skåne logga

Eventgrafik: Johan Bergstrand

Videomaterial: Andre Hedetoft, Symbal Communication