Guidad visning

Arkeologisk utgrävning för barnfamiljer

Introduktion

Drömmer du om att bli arkeolog? Vill du vara med att hitta riktiga arkeologiska fynd? Vill du veta mer om hur historia kan skrivas? Missa då inte denna unika upplevelse. Tillsammans med en av våra arkeologer får du och din familj nu en unik möjlighet att gräva och vattensålla jord direkt från den pågående utgrävningen av härskarhallen i Uppåkra. Kanske är det någon av er som hittar nästa stora fynd som skriver om Uppåkras historia?

För grupper:

Önskar ni boka en privat visning? Kontakta oss på bokning@uppakra.se.

På grund av säkerhetsskäl är maxantal på denna visning 25 personer, antalet får inte överskridas. Om er grupp överskrider maxantalet hjälper vi er gärna att hitta en lösning. För frågor och funderingar, kontakta bokning@uppakra.se. 

Visningen varar i 60 minuter.

För enkel åtkomst till entrébyggnaden med café, toaletter, våra utställningar samt konferensrum har vi ramp och hiss. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna finns barnstolar tillgängliga.

Den guidade visningen Arkeologisk utgrävning genomförs i vårt Arkeologicentrum som är gruslagd och ramper finns vid behov.

Guidande arkeolog använder vid behov en röstförstärkare (högtalare) under visningen.

Den här visningen gäller endast för barnfamiljer. Alla besökare måste därför vara i par med minst en vuxen och ett barn 18 år eller yngre.

Vi hoppas att dessa tillgänglighetsanpassningar kommer att göra ditt besök trevligt och bekvämt.

Boka visning