Guidad skolvisning

Våra skolaktiviteter på plats i Uppåkra erbjuder olika pedagogiska upplevelse som ger eleverna en möjlighet att lära sig om historien på ett interaktivt och engagerande sätt.

Om skolaktiviteter

För elever i årskurs 1-9 och gymnasiet erbjuder vi lite olika typer av aktiviteter, välj det som passar just din klass!

Arkeologisk utgrävning - skolklass

Vill ni veta mer om hur historia kan skrivas? Vill ni vara med att hitta riktiga arkeologiska fynd? Missa då inte denna unika upplevelse. Tillsammans med en av våra arkeologer får din klass nu en unik möjlighet att gräva och vattensålla jord direkt från den pågående utgrävningen av härskarhallen i Uppåkra. Kanske är det någon av er som hittar nästa stora fynd som skriver om Uppåkras historia? Fynden som din klass hittar är alla autentiska och kommer efter grävningen att sorteras, konserveras och magasineras.

Rekommenderat elever i gruppen är upp till 25 personer, maxantal är 28 personer.

Tusen år i Uppåkra - guidad skolvisning

För elever i årskurs 1-9 och gymnasiet erbjuder vi en 50 minuters guidad tur i Uppåkra, där ni får uppleva en spännande tidsresa tillbaka till järnåldern. Under turen kommer ni att lära er mer om platsen och de människor som en gång levt här, inklusive hur de försörjde sig, vilka varor de handlade med och om deras religösa tro. Vi använder oss av olika pedagogiska. 
Vår guidade tur är en utmärkt möjlighet för eleverna att upptäcka historien på ett interaktivt och engagerande sätt. Turen kan anpassas efter era specifika behov och önskemål och våra kunniga guidande arkeologer kommer se till att ni får en minnesvärd upplevelse.

Rekommenderat elever i gruppen är upp till 25 personer, maxantal är 28 personer.

Om er grupp överskrider maxantalet hjälper vi er gärna att hitta en lösning. För frågor och funderingar, kontakta bokning@uppakra.se. 

Vi ser fram emot att välkomna er till Uppåkra för en fascinerande resa tillbaka i tiden!

Boka skolvisning

Arkeologisk utgrävning - skolklass

Priset för en grävning är 5000 SEK.
För skolklasser från Staffanstorps samt Lunds kommun ges 20% rabatt som tack för kommunernas sponsring.

Tusen år i Uppåkra - guidad skolvisning

Priset för turen är 1900 SEK.
För skolklasser från Staffanstorps samt Lunds kommun ges 20% rabatt som tack för kommunernas sponsring.

Vi vill att alla besökare ska känna sig bekväma under sitt besök och därför har vi flera tillgänglighetsanpassningar. För enkel åtkomst till entrébyggnaden med café och toaletter har vi både ramp och hiss tillgängliga. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna finns barnstolar att tillgå.

Den guidade visningen Hallen på höjden hålls inne i ett utgrävningsområde med gruslagda ytor. Under visningen finns det möjlighet att sitta.  

Guidande arkeolog använder vid behov en röstförstärkare (högtalare) under visningen. 

Klassrumsundervisning

Om ni inte har möjlighet att ta er till Uppåkra behöver ni inte oroa er. Vi erbjuder en lösning där en av Uppåkrastiftelsens kunniga arkeologer besöker er klass och berättar om järnåldern i Uppåkra. Med hjälp av visuella hjälpmedel och fynd från platsen tar vi tillsammans ett steg bakåt i historien.

Alternativt kan ni välja att delta i ett digitalt föredrag, där vi tar er med på en virtuell resa genom Uppåkras fascinerande historia. Oavsett vilket alternativ ni väljer, så kommer vi att se till att ni får en spännande och lärorik upplevelse.

Klassrumsundervisning riktar sig till elever i årskurs 1-9 samt gymnasiet och kostar 2100 kr. Digitalt föredrag kostar 1500 kr. Båda undervisningstyperna pågår i cirka 50 minuter.

För skolklasser från Staffanstorps samt Lunds kommun ges 20% rabatt som tack för kommunernas sponsring.

Boka er undervisning på mejl bokning@uppakra.se eller ring 0760 22 48 98 för mer information.

Uppåkra i Minecraft

”Timetravel at Uppåkra” i Minecraft Education-plattformen är utvecklat för elever i årskurs 4-6 och innehåller en lärarhandledning samt tydliga instruktioner, tips och råd för hur man kan arbeta digitalt med Uppåkra i klassrummet.

Läs mer om Uppåkra i Minecraft här.

Hitta på sidan