Guidad skolvisning

Skolvisning på plats i Uppåkra erbjuder en pedagogisk upplevelse som ger eleverna en möjlighet att lära sig om historien på ett interaktivt och engagerande sätt.

Om skolvisningen

För elever i årskurs 1-9 och gymnasiet erbjuder vi en 50 minuters guidad tur i Uppåkra, där ni får uppleva en spännande tidsresa tillbaka till järnåldern. Under turen kommer ni att lära er mer om platsen och de människor som en gång levt här, inklusive hur de försörjde sig, vilka varor de handlade med och om deras religösa tro.

Efter turen kommer ni att besöka vår nya utställning ”Underjorden”, där ni får lära er mer om hur arkeologer jobbar och hur ett kulturlager bildas i marken. Ni kommer att få en inblick i arkeologins värld och lära er om de olika verktygen som används för att utforska forntida platser.

Vår guidade tur är en utmärkt möjlighet för eleverna att upptäcka historien på ett interaktivt och engagerande sätt. Turen kan anpassas efter era specifika behov och önskemål och våra kunniga guidande arkeologer kommer se till att ni får en minnesvärd upplevelse.

Vi ser fram emot att välkomna er till Uppåkra för en fascinerande resa tillbaka i tiden!

Boka skolvisning

Priset för turen är 1900 SEK och inkluderar en guidande arkeolog och entré till utställningen. 

För skolklasser från Staffanstorps samt Lunds kommun ges 20% rabatt som tack för kommunernas sponsring.

Vi öppnar upp för bokade skolvisningar 4/8!

Klassrumsundervisning

Om ni inte har möjlighet att ta er till Uppåkra behöver ni inte oroa er. Vi erbjuder en lösning där en av Uppåkrastiftelsens kunniga arkeologer besöker er klass och berättar om järnåldern i Uppåkra. Med hjälp av visuella hjälpmedel och fynd från platsen tar vi tillsammans ett steg bakåt i historien.

Alternativt kan ni välja att delta i ett digitalt föredrag, där vi tar er med på en virtuell resa genom Uppåkras fascinerande historia. Oavsett vilket alternativ ni väljer, så kommer vi att se till att ni får en spännande och lärorik upplevelse.

Klassrumsundervisning riktar sig till elever i årskurs 1-9 samt gymnasiet och kostar 2100 kr. Digitalt föredrag kostar 1500 kr. Båda undervisningstyperna pågår i cirka 50 minuter.

För skolklasser från Staffanstorps samt Lunds kommun ges 20% rabatt som tack för kommunernas sponsring.

Boka er undervisning på mejl bokning@uppakra.se eller ring 0760 22 48 98 för mer information.

Uppåkra i Minecraft

”Timetravel at Uppåkra” i Minecraft Education-plattformen är utvecklat för elever i årskurs 4-6 och innehåller en lärarhandledning samt tydliga instruktioner, tips och råd för hur man kan arbeta digitalt med Uppåkra i klassrummet.

Läs mer om Uppåkra i Minecraft här.

Hitta på sidan