Guidad gruppvisning

Arkeologisk utgrävning för barnfamiljer

Introduktion

Drömmer du om att bli arkeolog? Vill du vara med att hitta riktiga arkeologiska fynd? Vill du veta mer om hur historia kan skrivas? Missa då inte denna unika upplevelse. Tillsammans med en av våra arkeologer får du och din familj nu en unik möjlighet att gräva och vattensålla jord direkt från den pågående utgrävningen av härskarhallen i Uppåkra. Kanske är det någon av er som hittar nästa stora fynd som skriver om Uppåkras historia?

Visningen varar i 60 minuter.

Vi vill att alla besökare ska känna sig bekväma under sitt besök och därför har vi flera tillgänglighetsanpassningar. För enkel åtkomst till entrébyggnaden med café och toaletter har vi både ramp och hiss tillgängliga. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna finns barnstolar att tillgå.

Den guidade visningen Hallen på höjden hålls inne i ett utgrävningsområde med gruslagda ytor. Under visningen finns det möjlighet att sitta.  

Guidande arkeolog använder vid behov en röstförstärkare (högtalare) under visningen. 

Boka visning

Bakom kulisserna i Uppåkra pågår just nu ett spännande renoveringsarbete av vårt besökscentrum. Vi ser fram emot att kunna öppna dörrarna för allmänheten med större ytor och roliga uppdateringar, och kommer inom kort att presentera ett öppningsdatum.Vill du boka en privat guidad visning? Kontakta bokning@uppakra.se