Guidad visning

Makt, mat och dryck – vad stod på bordet i härskarhallen?

Introduktion

Genom årtusenden har människor samlats för att äta tillsammans men vad som stått på bordet har varierat. Vad dukade människorna i Uppåkra fram för över tusen år sedan? Besök Järnåldersträdgården med en av Uppåkrastiftelsens arkeologer och upptäck läckerheter från förr. Denna visning är likväl en kulinarisk tidsresa och en resa in i härskarhallen som just nu grävs ut på Uppåkra. Vad stod egentligen på bordet hos maktens människor för över tusen år sedan?

Tillgänglighet

Vi vill att alla besökare ska känna sig bekväma under sitt besök och därför har vi flera tillgänglighetsanpassningar. För enkel åtkomst till byggnaden har vi både ramp och hiss tillgängliga. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna har vi barnstolar tillgänglig.

Observera att vi erbjuder visningar längs som förekommer via grusgångstråk. 

Om du behöver extra hjälp att höra guiden under visningen kan du få en röstförstärkare på förfrågan. Vi erbjuder också fri parkering för alla besökare.

För hundägare med kopplade hundar är det tillåtet att ta med sina hundar på utomhusvisningar, men för att ta hänsyn till allergier är de inte tillåtna inne i besökscentret. Vi hoppas att dessa tillgänglighetsanpassningar kommer att göra ditt besök så trevligt och bekvämt som möjligt!

Boka visning