Guidad visning

Mat, makt och dryck – vad stod på bordet i härskarhallen?

Introduktion

Genom årtusenden har människor samlats för att äta tillsammans, men vad som stått på bordet har varierat. Vad dukade människorna i Uppåkra fram för över tusen år sedan? Besök Järnåldersträdgården tillsammans med en av våra arkeologer och upptäck läckerheter från förr. Denna visning är likväl en kulinarisk tidsresa som en resa in i Uppåkras härskarhall. Vad stod egentligen på bordet hos maktens människor för över tusen år sedan?

För grupper:

Önskar ni boka en privat visning? Kontakta oss på bokning@uppakra.se.

På grund av säkerhetsskäl är maxantal på denna visning 30 personer, antalet för inte överskridas. Om er grupp överskrider maxantalet hjälper vi er gärna att hitta en lösning. För frågor och funderingar, kontakta bokning@uppakra.se. 

Visningen varar i 60 minuter.

För enkel åtkomst till entrébyggnaden med café, toaletter, våra utställningar samt konferensrum har vi ramp och hiss. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna finns barnstolar tillgängliga.

Den guidade visningen Mat, makt och dryck – vad stod på bordet i härskarhallen genomförs i vår järnåldersträdgård som där gruslagda ytor förbättrar framkomligheten.

Guidande arkeolog använder vid behov en röstförstärkare (högtalare) under visningen.

Vi hoppas att dessa tillgänglighetsanpassningar kommer att göra ditt besök trevligt och bekvämt.

Boka visning

Vi har just nu stängt för säsongen och öppnar åter igen till våren! Håll koll på vår facebook för nyheter om våra visningar!​