Sagostund

Sagor i Uppåkras underjord

Introduktion

Upplev höstmagin i sagornas värld! Ligg ner under vår stjärnhimmel och dröm dig bort till järnålderns Uppåkra. En av våra arkeologer berättar delar av Maltes äventyr från boken På uppdrag i Uppåkra och leder dig sedan virtuellt in i Uppåkras kulthus och järnålderns mytologiska sagor.
 
Visningen varar i 45 minuter och riktar sig framförallt till barnfamiljer, med barn i åldrar 7-11 år. Barn måste gå i vuxet sällskap. Rummet kommer att vara mörkt för en stämningsfull atmosfär, och ljud så som fågelkvitter och djurläten kommer spelas upp.
 
På uppdrag i Uppåkra – mellan liv och död är skriven av Erik Magntorn i samarbete med Uppåkra Stiftelsen. Ett stort tack till Erik.
Vill man läsa hela På uppdrag i Uppåkra själv går boken att köpa i vår shop efter visningen.

För enkel åtkomst till entrébyggnaden med café, toaletter, våra utställningar samt konferensrum har vi ramp och hiss. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna finns barnstolar tillgängliga.

Vi hoppas att dessa tillgänglighetsanpassningar kommer att göra ditt besök trevligt och bekvämt.

Boka sagostund

Vi har just nu stängt för säsongen och öppnar åter igen till våren! Håll koll på vår facebook för nyheter om våra visningar!​