Guidad skolvisning

Skolvisning

Introduktion

Under ytan i Uppåkra ligger en historisk skatt begravd. I över tusen år var detta platsen för ett av norra Europas största maktcentrum. Följ med tillbaka till järnåldern och upptäck hur människorna levde, vad de arbetade med och var de reste. Lyssna till spännande historier om guldgubbar, völvor, handelsresor och arkeologi, allt anpassat efter elevernas ålder och kunskapsnivå.

Tillgänglighet

Vi vill att alla besökare ska känna sig bekväma under sitt besök och därför har vi flera tillgänglighetsanpassningar. För enkel åtkomst till byggnaden har vi både ramp och hiss tillgängliga. Vi har också en handikapptoalett och skötbord. För de minsta besökarna har vi barnstolar tillgänglig.

Observera att vi erbjuder visningar längs som förekommer via grusgångstråk. 

Om du behöver extra hjälp att höra guiden under visningen kan du få en röstförstärkare på förfrågan. Vi erbjuder också fri parkering för alla besökare.

För hundägare med kopplade hundar är det tillåtet att ta med sina hundar på utomhusvisningar, men för att ta hänsyn till allergier är de inte tillåtna inne i besökscentret. Vi hoppas att dessa tillgänglighetsanpassningar kommer att göra ditt besök så trevligt och bekvämt som möjligt!

Boka visning

Vi tar för tillfället inte in nya bokningar.