28/06/2023

Sommarens guidade visningar! 

Upptäck Uppåkra i sommar!

Sommarens visningstider är äntligen släppta, nu kan du boka alla visningar här på vår hemsida. Följ med en av Uppåkrastiftelsens arkeologer till utgrävningen av Hallen på höjden, gräv och sålla jord direkt från utgrävningen eller lär dig mer om vad som stod på bordet i härskarhallen. Varmt välkomna!

Obs! Våra visningstider för september och oktober släpps den 4 augusti. Vid frågor och funderingar, kontakta bokning@uppakra.se

Aktuella visningar

arkeolog som gräver

Guidad visning: Hallen på höjden

Kliv rakt in i järnålderns Uppåkra! Följ med en av Uppåkrastiftelsens arkeologer till utgrävningen av härskarhallen och se det senaste som legat bortglömt i över tusen åt. Under de kommande tre åren gräver Lund universitet ut Uppåkras innersta maktcentra – följ med oss på resan! 

Guidad visning: Arkeologisk utgrävning för familjer

Drömmer du om att bli arkeolog? Missa då inte denna unika upplevelse. Tillsammans med en av våra arkeologer får du och din familj nu en unik möjlighet att gräva och vattensålla jord direkt från den pågående utgrävningen av härskarhallen i Uppåkra.

Guidad visning: Arkeologisk utgrävning för vuxna

I år öppnar Uppåkrastiftelsen äntligen upp dörrarna till en unik möjlighet. I vårt nya arkeologicentrum får du nu vara med och gräva fram, vattensålla, tvätta och tolka riktiga arkeologiska fynd tillsammans med en av Uppåkrastiftelsens arkeologer. 

Uppåkra öl med dekorationer

Guidad visning – Mat, makt och dryck – vad stod på bordet i härskarhallen?

Genom årtusenden har människor samlats för att äta tillsammans, men vad som stått på bordet har varierat. Vad dukade människorna i Uppåkra fram för över tusen år sedan? Besök Järnåldersträdgården tillsammans med en av våra arkeologer och upptäck läckerheter från förr.